WONINGVENTILATIE

In moderne woningen treedt er geen natuurlijke ventilatie (via kieren, tochtgaten,...) meer op. Ze worden super ge├»soleerd en kierdicht afgewerkt. Om een gezonde binnenlucht te garanderen is het noodzakelijk om de woning mechanisch te ventileren. Zonder ventilatie treden er problemen op als schimmelvorming, vocht, onaangename geuren... Deze werken dan weer astma en allergie├źn in de hand.

 

Wij bieden ventilatiesystemen aan van het type D. Deze zorgen voor mechanische toevoer en afvoer van de binnenlucht. Een warmtewisselaar zorgt ervoor dat de binnenkomende lucht wordt opgewarmd. Hierdoor kunnen de verwarmingskosten lager worden gehouden dan bij de andere systemen (A, B, C, C+) die in de wintermaanden steeds vochtige en koude lucht binnen laten.

 

Een pluspunt van het systeem dat wij plaatsen is de mogelijkheid om elk kanaal afzonderlijk volledig te reinigen. Dit vanaf het toestel tot de venitlatiemonding. Samen met de filters in het toestel zelf ben je zo zeker van een optimale luchtkwaliteit van de binnenkomende lucht.

 

Een D-systeem woningventilatie zal ook bijdragen tot een betere EPB score van uw woning.